Sute de copii care trăiesc în Londra sau în alte oraşe din Marea Britanie nu au naţionalitate

Sute de copii care trăiesc în Londra sau în alte oraşe din Marea Britanie nu au naţionalitate. Mulţi dintre ei au ajuns în Marea Britanie pe cale legala, dar nu au fost înregistraţi oficial niciodată sau au fost părăsiţi de către părinţii sau tutorii lor, scrie BBC, care sugerează că este o problemă la nivel naţional.

Organizaţiile de caritate au tras un semnal de alarmă asupra situaţiei copiilor apatrizi din oraşe, precum  Birmingham, Leeds, Coventry, Nottingham, Newcastle, Liverpool, Oxford şi Cardiff. Mulţi dintre tinerii care nu există în niciun act sunt obligaţi chiar să se prostitueze pentru a trăi.

Problema cea mai mare o reprezintă, însă, tinerii fără cetăţenie din Londra. Mulţi dintre ei au venit legal în Marea Britanie, dar nu au fost niciodată înregistraţi oficial, astfel că nu au acces la educaţie sau la o locuinţă socială.

"Până în prezent, am fost contactaţi de peste 600 de tineri. Este o mare problemă", afirmă Jennifer Blake, reprezentanta unei organizaţii de caritate care încearcă să le găsească adăposturi copiilor străzii.

 

mai mult la :DRAMA copiilor fără patrie: "Am făcut lucruri care-mi produc silă şi ruşine doar pentru câteva lire"

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here