Sute de organe prelevate de la dependentii de droguri, folosite la transplant in Marea Britanie

Medicii din Marea Britanie au folosit sute de organe prelevate de la dependenţii de droguri, care nu corespund standardelor medicale, pentru pacienţii aflaţi în stare critică.

Trei procente din numărul organelor transplantate în ultimii cinci ani au fost prelevate de la dependenţi de droguri, mulţi dintre aceştia au murit de supradoză, potrivit unui raport citat de Daily Telegraph în ediţia electronică.

Potrivit unui chirurg, citat de Daily Telegraph, medicii au nevoie "disperată" de organe şi au fost nevoiţi să folosească organe pe care în altă situaţie le-ar fi respins.

Aceste descoperiri au determinat reiterarea apelului pentru modificarea legii privind consimţământul prezumat – în care toată lumea se află în baza de date a donatorilor de organe, doar dacă cineva optează să nu fie introdus în acest registru. Sir Liam Donaldson, preşedintele Biroului Medical, a cerut modificarea acestei legi în cursul acestui an, iar Ministerul Sănătăţii a ordonat înfiinţarea unei comisii care să analizeze propunerea….

www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.