Sute de tineri români vor sa studieze in strainatate. Cei mai multi au declarat ca sunt foarte interesati de Marea Britanie.

Sute de tineri care vor sa studieze in strainatate se documenteaza din timp care sunt cele mai potrivite universitati pentru ei.

Convinsi ca peste hotare pot avea un viitor stralucit, isi triaza optiunile cu mult inainte de bacalaureat. Duminica, au venit in numar mare la un targ de profil din Capitala, si cei mai multi au declarat ca sunt foarte interesati de Marea Britanie.

Elena este clasa a 11 a in Colegiul Jean Monnet din Capitala si isi doreste neaparat sa studieze afacerile in Anglia. Cel mai mult a incantat-o City University London, unde au studiat Margaret Thatcher si Tony Blair.

”Suntem in inima Londrei, au posibilitatea sa aleaga din mai multe domenii: drept, ecoonomie”, explica Adrian, reprezentantul universitatii.

Pentru ca este greu sa fii singur, departe de casa, alti 3 tineri s-au hotarat sa plece impreuna in Danemarca. Andrei va termina liceul la vara, dar isi va astepta prietenele un an pentru a pleca in acelasi timp la studii peste hotare.

”Lucrez aici un an si le astept, mergem impreuna, cumparam un apartament, o sa fie mai bine acolo, sunt gratuite studiile”, spune Andrei.

Alexandra le povesteste celor interesati cum este viata de student la Kings College din Londra, unde a studiat economie. ”Am invatat acolo ca oamenii importanti, profesionisti, profesorii pot fi si apropiati de studentii lor’. ‘

La targul din Bucuresti au fost prezente si universitati din Olanda, Austria, Belgia, Italia, Spania si Elvetia.

”Sunt tot mai multi tineri interesati. Numarul celor care au plecat spre Anglia a crescut in ultimul an cu 7%”, spune presedintele asociatiei care a organizat targul.

In Danemarca si Suedia invatamantul universitar este gratuit, insa studentii au nevoie de cel putin 700 de euro lunar pentru masa si cazare. In Anglia, taxele pot ajunge pana la 9000 de lire sterline. Mai ieftin este sa inveti in Germania, unde un an universitar costa in jur de 1000 de euro.

Peste tot studentii eminenti pot primi burse. Targul de universitati din strainatate se va muta saptamana viitoare la Timisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.