Turistii britanici isi cheltuie banii de vacanta pe bacsisuri

Multi turisti britanici cheltuie pana la 30% din banii de concediu pe bacsisuri pentru ca nu cunosc obiceiurile din tarile pe care le aleg ca destinatii de vacanta.

Conform unui studiu realizat in Marea Britanie, multi turisti risca sa plateasca inutil sau chiar sa jigneasca atunci cand dau bacsis personalului din hoteluri sau restaurante pentru ca nu sunt familiarizati cu practicile locale.

In jur de 40% dintre cei care aleg sa calatoreasca nu se informeaza cu privire la bacsisurile pe care ar trebui sa le lase, cheltuind cu acestea in jur de 30% din suma alocata vacantei. Atunci cand au fost intrebati, 16% dintre subiecti au declarat ca Japonia este una dintre tarile in care bacsisul este un obicei, desi in realitate este considerat o insulta.

Jumatate dintre cei chestionati ar lasa bacsis intr-un restaurant italian, lucru care nu este necesar, intrucat acesta este deja trecut pe nota de plata.

James Yerkess, manager al agentiei M&S Travel Money, a declarat ca "in timp ce turistii care doresc sa faca economii cauta cu mare atentie cele mai bune oferte, acest nou studiu evidentiaza un factor important si uitat care influenteaza costul vacantei. Majoritatea familiilor britanice nu iau in calcul costul aditional al bacsisurilor in tari unde acesta este un obicei precum SUA, Egipt si unele zone din Europa. De multe ori platesc mai mult decat este cazul pentru ca nu cunosc asteptarile in privinta bacsisurilor si nici daca trebuie sa lase sau nu bacsis".

In Noua Zeelanda nu se asteapta bacsis decat daca servirea a fost exceptionala, deoarece angajatii sunt platiti suficient pentru a nu depinde in totalitate de castigurile extra-salariale. Cu toate acestea, in Statele Unite, tara bacsisului, personalul se bazeaza pe acesta pentru a completa un salariu extrem de scazut…..

http://stirileprotv.ro/exclusiv/travel/turistii-britanici-isi-cheltuie-banii-de-vacanta-pe-bacsisuri.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.