Un roman din Marea Britanie va purta Flacara Olimpica la Leeds ‎

Dan Alexandru Dumitru, un roman stabilit de opt ani in Marea Britanie, a fost selectionat de Lloyds Bank, cel de-al treilea sponsor si partener oficial al Jocurilor Olimpice, sa poarte Flacara Olimpica in centrul orasului Leeds la 25 iunie 2012, orele 07.30, pe o distanta de 300 mile.

Nominalizarea a fost facuta de membrii Parohiei Ortodoxe „Sf Macarie cel Mare" din Leeds, pentru intreaga activitate de voluntariat  pe care a desfasurat-o in ultimii cinci ani prin participare la diverse competitii sportive in scopuri caritabile.
Dan Alexandru Dumitru a spus ca este mandru sa poarte Flacara Olimpica atat in numele comunitatii de romani din nord-estul Angliei, dar si al tuturor celorlalte comunitati romanesti din Marea Britanie: "Romanii din Marea Britanie au sansa de a scrie istorie odata cu Jocurile Olimpice si in acest fel lasam un exemplu generatiilor de romani care ne vor urma pe aceste meleaguri. Ca orice eveniment sportiv, Olimpiada vine si pleaca, dar cred ca este important ce ramane in urma ei. Iar pentru noi, romanii, este important sa lase in urma un gram de curaj. Curajul de a spune ca sunt roman in Marea Britanie".
ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul Romaniei la Londra, a transmis un mesaj de felicitare tanarului care ne va reprezenta tara cu cinste: "Am primit cu multa bucurie scrisoarea dumneavoastra prin care ne faceti cunoscut faptul ca ati fost selectionat sa purtati Flacara Olimpica in centrul orasului Leeds la 25 iunie 2012. Doresc sa va felicit atat pentru aceasta importanta realizare, care constituie o contributie semnificativa la promovarea imaginii Romaniei in Marea Britanie intr-un context de maxima vizibilitate cum este cel al JO 2012, cat si pentru intreaga activitate pe care o desfasurati in scopuri caritabile impreuna cu ceilalti romani inimosi din cadrul Parohiei Sf Macarie cel Mare din Leeds. Astfel de evenimente constituie inca o dovada a faptului ca oriunde in lume romanii sunt capabili sa-si afirme identitatea nationala cu mandrie si  sa-si reprezinte tara cu cinste. Va felicit inca o data si va doresc mult succes in tot ceea ce intreprindeti".
Dan Alexandru Dumitru participa, de asemenea, la maratonul de la Edinburgh (27 mai 2012), in sprijinul campaniei "Salvati Craciunul", lansata de ProTV pentru copiii de la Valea Plopului

….  

Un roman din Marea Britanie va purta Flacara Olimpica la Leeds

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.