Universităţile britanice vânează studenţi români buni

Cu minimum 7 media la Bacalaureat şi un nivel avansat de cunoaştere a limbii engleze, elevii români pot deveni cu uşurinţă studenţii universităţilor britanice. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii celor 15 instituţii de învăţământ superior prezente în acest weekend la Hotelul Novotel din Capitală, unde se desfăşoară primul târg al universităţilor britanice din Bucureşti, organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

Mulţi dintre vizitatori au venit doar ca să prospecteze piaţa. Ştiu că vor să-şi continue studiile în Marea Britanie, dar nu s-au hotărât asupra programelor. Adina Buzilă, 24 de ani,  a venit la târg să vadă care e oferta pentu industria hotelieră. Ea terminat o facultate de turism şi vrea să-şi continue studiile. „Dar nu în România, pentru că în România masteratul în turism se bazează pe geografie şi n-are sens să-ţi pierzi vremea. Mai bine strâng bani şi merg să învăţ în Anglia, unde se cursurile sunt mult mai practice”, a spus Adina.

Un alt vizitator, Tudor Mihnea, este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Capitală. „În România, merită să faci fie medicină, fie arhitectură. Şi ar mai fi şi dreptul. Astea sunt după mine facultăţi bune. Vreau să văd care sunt condiţiile pentru Anglia, care cred eu că e o opţiune foarte bună pentru facultate”, arată Tudor.

Universităţile britanice vânează studenţi români buni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.