VIDEO Un mars anti-islamist a degenerat in violente la Birmingham


Un mars impotriva extremismului islamic, desfasurat la Birmingham, a degenerat in confruntari violente, dupa ce participantii s-au luat la bataie cu activisti antifascisti si contrademonstranti, informeaza AP. Politia a anuntat ca a efectuat peste 30 de arestari.

Violentele au inceput in momentul in care protestatari apartinand English Defence League, un grup care se opune "Islamului militant" din Marea Britanie, au fost intampinati in centrul orasului Birmingham de catre activisti anti-fascisti si contrademonstranti musulmani.

Politistii i-au fortat pe protestatarii de extrema dreapta sa intre in pub-uri, in timp ce contrademonstrantii agitau pancarde si strigau sloganuri. Multi dintre participantii la mitingul English Defence League au fost urcati in autobuze si apoi arestati. Zeci de ofiteri, multi dintre ei adusi din alte regiuni, au folosit bariere pentru a separa cele doua tabere.

SkyNews a difuzat imagini cu tineri musulmani aruncand diverse obiecte, alergand pe strazi si confruntandu-se violent cu fortele de ordine.

Un purtator de cuvant al politiei din West Midlands a declarat ca fortele de ordine au trebuit sa puna capat violentelor provocate de "grupuri de 20-30 de barbati", precizand ca aproximativ 200 de oameni au fost implicati in violente.

VIDEO Un mars anti-islamist a degenerat in violente la Birmingham

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.