Ministerul britanic al muncii a admis în sfârşit că majoraraea numărului de imigranţi cu care Marea Britanie se confruntă creează probleme sectorului privat. Publicaţia britanică “Daily Mail” a prezentat comunicatul guvernului britanic în care se arată că în ce fel este afectată ţara de imigranţi: criminalitatea a crescut, şcolile se confruntă cu o serie de probleme din cauza copiilor imigranţilor din Europa de Est, serviciile de sănătate sunt şi ele afectate, iar preţul imobilelor a crescut.
Aceste concluzii au fost publicate în urma unui studiu efectuat printre anagajaţii din sectorul privat, după o perioadă de 10 ani de politică pro imigraţie. S-a vorbit şi despre o serie de boli, printre care HIV şi tuberculoza, care se înregistrează de cele mai multe ori în rândul imigranţilor.
Muncitorii din nord-vestul, sud-vestul şi din Scoţia au reclamat tensiuni în domenii lucrative până acum neafectate de imigraţie. Fluxul mare de imigranţi costă fiecare gospodărie britanică 350 de lire sterline pe anual. Costul total al imigraţiei în Marea Britanie nu a fost dezvăluit, dar din punct de vedere al populaţiei, imigraţia creşte numărul locuitorilor cu 200.000 de persoane în fiecare an.
Totuşi, imigraţia a adus economiei britanice o creştere de 6 miliarde de lire sterline anul trecut, echivalentul a aproximativ 8,6 miliarde euro, în contextul în care imigranţii au obţinut venituri mai mari decât localnicii, plătind astfel şi impozite mai mari.
"Pe termen lung, Marea Britanie va beneficia de pe urma imigraţiei", dă asigurări ministrul de resort, Liam Byrne, recunoscând că în unele zone serviciile sociale au fost suprasolicitate din cauza imigraţiei. Byrne a precizat că pe baza acestui studiu, spre sfârşitul acestui an, se va lua o decizie referitoare la menţinerea sau nu a restricţiilor impuse muncitorilor din România şi Bulgaria.
Foto: Imigranţi în Marea Britanie, Sursa: Daily Mail