O reţea de hoţi români a jefuit sute de case din zone bogate din UK sustrăgând bunuri de lux în valoare de milioane de lire. Autorităţile din West Midlands au fost uimite să descopere una dintre cele mai extinse şi bine organizate conspiraţii la jaf pe care au cunoscut-o. Prada, constând în principal din bijuterii, ceasuri şi monezi de aur era trimisă în România de unde ar fi fost coordonate furturile, relatează Daily Mail.

Catalin Zaharia, 29 de ani, Constantin Stoian, 29 de ani, Marian Molocia, 27 de ani şi Daniel Stoean, 35 de ani, ar fi jefuit între 400 şi 500 de case din zone rezidenţiale din West Midlands, West Mercia, Staffordshire şi Gloucestershire în decurs de 3 ani, între 2015 şi 2018.
Aceştia au fost surprinşi de camerele CCTV intrând pe ferestrele mai multor case şi au fost
condamnaţi pentru jefuirea a 76 de proprietăţi, însă poliţia suspectează că au comis mult mai multe infracţiuni. Şeful grupului infracţional, Zaharia, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru conspiraţie la jaf, iar soţia sa la 4 ani şi jumătate de închisoare pentru spălare de bani.
Molocia a primit 6 ani, iar Stoian şi Stoean au primit câte 4 ani de închisoare. Poliţia spune că valoarea estimativă a bunurilor furate ajunge la 800.000 de lire. Banda a mai furat şi 63.840 de lire bani cash. „I-am putut lega direct de 100 de jafuri. Însă credem că au comis mult mai multe infracţiuni sustrăgând bani şi bunuri în valoare de milioane de lire”, spun reprezentanţii poliţiei din West Midlands, potrivit Daily Mail.

Citeste mai mult: adev.ro/pyq1w9

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.