AcasăDiasporaMinunea din Cheshunt. FC Romania, echipă din Anglia, salvată de la desființare...

Minunea din Cheshunt. FC Romania, echipă din Anglia, salvată de la desființare de un român din Anglia, Ștefan Voloșeniuc, cu cea mai mare sponsorizare din istoria ligii respective!

Ionuț Vintilă a pus prima „cărămidă” la construcția echipei românilor, este managerul, antrenorul, designer-ul broșurii săptămânale… sufletul ei: „Un fel de Sergiu Nicolaescu al FC Romania”, cum îi place să spună. A jucat la Chindia Târgoviște, a venit în Anglia în 2005 și în 2006, la o bere cu prietenii, i-a venit ideea să facă o echipă de fotbal românească.

-

FC Romania este o echipă de fotbal din Anglia, care, așa cum îi spune și numele, a fost fondată de români rezidenți în „Insulă”, mari iubitori de „soccer”, în 2016. Majoritatea lucrează în construcții în Londra și își dispută meciurile de acasă la Cheshunt, un orășel la 28 km nord-est de marea metropolă britanică.

La începutul lunii august s-a întâmplat „minunea”: omul de afaceri Ștefan Voloșeniuc, antreprenor român stabilit la Londra a salvat FC Romania cu un contract de sponsorizare pentru următoarele 5 sezoane, în valoare de 750.000 de lire sterline, cea mai mare sponsorizare venită vreodată din afara Ligii Isthmian.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

engine::ShowContactForm()

Descoperă mai multe la Marea Britanie ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura