Spitalele din Anglia ar putea fi în pragul colapsului din cauza cererii în creştere şi a complexităţii sporite a afecţiunilor pentru care vin pacienţii, avertizează medicii britanici, transmite joi BBC, citat Agerpres.
Potrivit ultimului raport realizat de asociaţia Royal College of Physicians, numărul de paturi a fost redus cu o treime în ultimii 25 de ani. În acelaşi timp, numărul internărilor de urgenţă a început să crească şi spitalele tratează pacienţi mai vârstnici, cu o gamă mai largă de afecţiuni.
Colegiul medicilor se teme că în această situaţie asistenţa medicală de urgenţă va fi compromisă şi mai mult şi avertizează că aceste probleme ar putea duce la un nou scandal similar celui de la Mid Staffordshire NHS Trust, o fundaţie care gestionează două spitale şi care a devenit obiectul unei anchete publice după o serie de decese ce puteau fi evitate şi care au fost determinate, potrivit organismelor de control, de standardele precare.
Royal College of Physicians susţine că standardele spitaliceşti sunt în scădere în întreaga Anglie, dând ca exemplu faptul că pacienţii în vârstă sunt mutaţi în mod repetat dintr-un salon într-altul, lipsa de continuitate a tratamentelor aplicate şi efectuarea de teste pe parcursul nopţii.
De asemenea, membri ai colegiului şi-au exprimat preocuparea în ce priveşte sistemul de externări, dar şi programul de lucru. Conform raportului, sistemul naţional de sănătate /NHS/ al Marii Britanii a fost în oarecare măsură o victimă a propriului succes: progresele medicinei au făcut ca oamenii să trăiască mai mult, ceea ce a dus totodată la înmulţirea cazurilor de maladii evolutive complexe, cum este demenţa.