A invins umilintele. Frumoasa tiganca Perla, admisa la CINCI facultati de TOP din Marea Britanie

Perla Scripcariu este o tanara de 19 ani, de etnie roma, din municipiul Botosani. Nu este casatorita, nu are copii, nu cerseste, nu este analfabeta si nu se zbate in mizerie, nu fura si nici nu le ghiceste in palma trecatorilor.

Din contra, ii place sa citeasca, sa vizioneze documentare, sa danseze, sa cante, sa interpreteze, sa scrie poezii, iar in aceasta vara a absolvit Bacalaureatul cu brio. Datorita mediilor mari din anii de studiu si a rezultatului de la Bac, Perla Scripcariu a fost acceptata la cinci universitati de prestigiu din Marea Britanie.

perla-610x300

”M-am lovit de situatii de genul acesta, discrimatorii as putea spune, inca de cand eram mica. Unii copii cu care ma jucam ma respingeau, spunand ca sunt tiganca. Chiar si cand aveam rezultate bune la scoala, erau remarci ironice de genul: ‘Vai, a iesit tiganca la tabla, stie ea mai bine!’.

Ei se asteptau ca, fiind de etnie roma, sa nu fiu la acest nivel, sa nu fac lucrurile ca toti ceilalti. Dar lucruile acestea nu m-au doborat. Nu m-am inchis in carapacea mea, sa ma justific ca nu pot face lucrui fiindca sunt discriminata. Din contra, m-au ambitionat. M-au facut sa-mi doresc si mai mult. Am muncit si mai mult pentru ceea ce-mi doream”, spune Perla, intr-un amplu material realizat de Adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.