Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord : Deschiderea standului României la Târgul Internațional de Carte de la Londra, ediţia 2016

La 12 aprilie a.c., însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei României la Londra, Cosmin Onisii, a inaugurat standul României la ediția 2016 a Târgului Internațional de Carte de la Londra / London Book Fair.
Cu această ocazie, adresându-se celor prezenţi, Cosmin Onisii a subliniat că „ acesta este al 9-lea an consecutiv în care România participă la Târgul de Carte de la Londra, unul dintre cele mai importante evenimente literare din lume”.

Diplomatul român a arătat, de asemenea, că „Târgul de Carte de la Londra este o oportunitate fantastică de promovare a culturii române şi a imaginii României, atât în Marea Britanie, cât şi în lume. De asemenea, din punct de vedere al relaţiilor de afaceri, târgul constituie o piaţă dinamică, unde autorii si cărţile lor pot găsi o cale către canalele internaţionale de distribuţie şi, implicit, către o audienţă globală”.

Programul românesc din acest an, marcat de lansări de carte, dezbateri, expoziţii şi concerte, stă sub semnul operei a două dintre cele mai reprezentative figuri ale literaturii române, Mircea Eliade şi Mihail Sebastian. Este remarcabilă prezenţa, la evenimentul din acest an, a unor oaspeţi de seamă, scriitori şi academicieni, autori şi traducători, traducători, şi, editori, precum Sorin Alexandrescu, Alistair Ian Blyth, John O’Brian, Ruxandra Cesereanu, Andrei Cornea, Casiana Ioniţă, Susan Curtis Kijakovic, Ramona Mitrică, Christopher Moncrieff, Philip O’Ceallaigh, Bryan Rennie, Dumitru Ţepeneag, Florin Ţurcanu.

12998583_1753668048196774_3432139488059047088_n
Târgul de Carte de la Londra este dedicat în exclusivitate profesioniștilor din industria mondială a cărții, având drept scop facilitarea schimbului de informații relevante și dezvoltarea relațiilor de afaceri între cei aproximativ 25.000 de participanți – editori, agenți literari, tipografi, producători de carte electronică și echipamente din domeniu, librari și distribuitori de carte – proveniți din peste 120 țări.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.