Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti: Noul guvern al lui Victor Ponta a inceput cu dreptul guvernarea


Continuarea politicii economice agreate prin programul cu UE, Banca Mondiala si FMI si adoptarea, de catre Parlament, a legii de implementare a noului Cod de Procedura Civila sunt cele doua masuri care au marcat startul cu dreptul a guvernarii Ponta, afirma ambasadorul britanic Martin Harris, intr-o postare pe blogul sau.​

"Intr-o vreme a incertitudinii in intreaga economie europeana, asigurarea ca Romania se va mentine in programul (n.r. agreat cu FMI) este important pentru investitori si pentru partenerii internationali ai Romaniei", crede ambasadorul Marii Britanii.

O alta actiune pozitiva a noului guvern, inca din prima sa saptamana de la preluarea puterii, este "adoptarea cu unanimitate de catre Parlament a legii de implementare a noului Cod de Procedura Civila". Conform ambasadorului, este unul dintre elementele principale ale efortuului de reformare a sistemului judiciar si de lupta impotriva coruptiei.

"Consider aceasta reforma ca fundamentala tuturor celorlalte, din moment ce stabileste fundatia pentru o economie de succes si pentru functionarea eficienta a statului. Au fost inregistrate progrese bune in ultimele luni, mai ales in adoptarea legislatiei privind confiscarea averilor si judecarea cazurilor de mare coruptie. Una dintre prioritatile guvernului trebuie sa fie asigurarea ca acest proces este unul sustinut", a conchis Martin Harris.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti: Noul guvern al lui Victor Ponta a inceput cu dreptul guvernarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.