Ambasadorul român la Londra: Românii AU TOT DREPTUL să călătorească şi să muncească în statele UE


În calitate de cetăţeni europeni, românii au tot dreptul de a călători şi munci în celelalte state membre ale UE, a subliniat ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, într-o intervenţie în direct, marţi, la postul de radio BBC West Midlands, în cadrul emisiunii ‘Pete Morgan at Breakfast’.

Ambasadorul român la Londra, Ion Jinga, a precizat că românii care au ales Marea Britanie nu cer decât să beneficieze de acelaşi statut de care se bucură ceilalţi cetăţeni europeni, inclusiv cetăţenii britanici care trăiesc în România.

Citând un sondaj realizat recent de BBC, Jinga a subliniat că românii care ar intenţiona să vină în Regatul Unit ar face acest lucru doar pe baza unei oferte ferme pentru un loc de muncă şi că majoritatea acestora au studii superioare, un loc de muncă şi resurse financiare peste media celorlalţi imigranţi din UK. Însă, a adăugat el, România şi-a epuizat capacitatea de a exporta forţa de muncă, prezenţa cetăţenilor noştri fiind acum necesară acasă, pentru a susţine creşterea economică, conform unui comunicat difuzat de Ambasada României în Regatul Unit şi Irlanda de Nord.

La emisiunea dedicată prezenţei cetăţenilor români îin Marea Britanie, prezentatorul Pete Morgan i-a mai avut ca invitaţi pe acelaşi subiect un expert în imigraţie de la Universitatea Birmingham şi pe europarlamentarul Mike Nattrass, membru al partidului extremist UK Independence Party.

Răspunzând comentariilor europarlamentarului UKIP, ambasadorul Ion Jinga a remarcat că, în ţara care a dat lumii, acum 800 de ani, Magna Carta Libertatum, xenofobia nu ar trebui să-şi găsească loc, iar raţiunea trebuie să prevaleze în faţa abordărilor emoţionale, atunci când vorbim despre libera circulaţie a persoanelor în interiorul Uniunii Europene


http://m.rtv.net/article/78743

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.