AcasăDiasporaAndrei Caramitru "Cifre ametitoare : peste 1 milion de români în...

Andrei Caramitru „Cifre ametitoare : peste 1 milion de români în Marea Britanie, 350000 in Londra”

-

Acum știm exact câți Români sunt in UK. Pentru ca au trebuit sa se înscrie pentru reședința permanenta după Brexit. Cifrele sunt amețitoare :
– 1 milion (a 3a populație straina din UK, după indieni și polonezi, dar la mica distanță). Atenție – mai multi decât in orice județ din România
– 350’000 in Londra – mai multi decât in orice oraș din România, mai puțin Bucurestiul.

Acuma. Ce înseamnă asta, dacă avem viziune. Înseamnă ca o apropiere strategica de UK devine esențială pentru noi și e absolut posibila (orice politician de acolo va curta voturile comunității românești). Și – la un moment dat – acolo rege va fi Charles, omul din vest care iubește cel mai mult România. Oportunitatea este unică in istorie – acum trebuie gândită.
Si mai e încă ceva. Dacă sunt atât de multi doar in Anglia.

Înseamnă ca diaspora românească totală probabil este pe la 5 milioane deja. Dar – populația din orașele mari din România creste și ea enorm. Mai avem încă o diaspora interna de cel puțin 3 milioane de oameni care stau in alt loc decât unde au buletinul. In total 8-9 milioane care net net au plecat din zonele rurale și defavorizate. Numărul este așa de mare încât singura concluzie logica este ca la sate la noi, in județele rurale din sud si est, in orașele mici mono-industriale – de fapt nu a mai rămas aproape nimeni (vorbim de scăderi de populație de 50-70%!!!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

engine::ShowContactForm()

Descoperă mai multe la Marea Britanie ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura