Anglia, între civilizaţie şi depravare


Pieţe vechi, palate impunătoare, pasaje care duc în locuri secrete, 300 de muzee şi peste 7.000 de puburi. Iată câteva dintre motivele pentru care Londra este probabil cel mai cosmopolit oraş din lume.

Chiar dacă nu are nici bulevardele maiestuoase ale Parisului, nici canalele Veneţiei, nici fermecătorul centru istoric al Stockholmului, Londra este impresionantă. În plus, orice faci acolo, îţi „impresionează“ portofelul. Dacă vrei o cafea, scoţi din buzunar cel puţin două lire. Dacă mergi cu taxiul de la aeroport la hotel, în funcţie de zona în care eşti cazat, plăteşti minimum 30 de lire (o liră echivalează cu 1,25 euro). Chiar şi cardul Oyster, găselniţa autorităţilor, despre care se spune că este cea mai ieftină modalitate de a călători aici, costă 13 lire pe zi (în preţ este inclusă o garanţie de 5 lire, poţi merge cu metroul, cu autobuzul, cu un vapor pe Tamisa şi cu trenul).

Atmosfera oraşului te prinde însă, indiferent că te duci pe Oxford Street, în Soho, East London sau în vecinătatea Tamisei. Şi dacă mai ai noroc şi de vreme bună, aşa cum am avut eu săptămâna trecută, cerul este limpede, iar plimbarea pe Podul Waterloo devine foarte plăcută.

picture_high.jpg

 

mai mult :

http://m.adevarul.ro/a/actualitate/travel/Anglia-intre_civilizatie_si_depravare_0_811718963.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.