Aproape 22.500 de romani au obţinut, în 2007, accesul pe piata muncii din Marea Britanie

Aproape 22.500 de români au obţinut accesul pe piaţa muncii din Marea Britanie, în 2007, circa jumătate desfăşurând activităţi pe cont propriu. Autorităţile de la Londra au amendat 194 de români pentru încălcarea legislaţiei privind imigrarea, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

ANOFM a anunţat că 27.500 de români au solicitat, anul trecut, accesul pe piaţa muncii din Marea Britanie şi 22.475 dintre ei l-au obţinut.

Cei mai mulţi cetăţeni români, 10.265, au primit documente care atestă exercitarea dreptului de şedere în calitate de lucrător independent, dar, având în vedere că obţinerea acestui tip de documente nu este obligatorie pentru cetăţenii statelor membre, numărul românilor care desfăşoară activităţi pe cont propriu poate fi mai mare.

Totodată, aproape 3.000 de români au obţinut accesul pe piaţa muncii din Marea Britanie în calitate de membru de familie al unui cetăţean român care lucrează acolo, iar peste 2.800 au obţinut accesul nerestricţionat pe piaţa muncii, ca urmare a desfăşurării de muncă subordonată, pe teritoriul Marii Britanii, vreme de un an. Peste 2.000 de români au obţinut autorizaţii de muncă în domeniul agriculturii şi aproape tot atâţia au intrat în Marea Britanie ca lucrători calificaţi.

Aproape 2.000 de certificate de înregistrare au fost eliberate cetăţenilor români care s-au dus în Marea Britanie pentru studii şi care desfăşoară activităţi în regim part-time (până la 20 de ore săptămânal), iar 95 de români au obţinut statutul de lucrător înalt calificat, în baza Programului Lucrătorilor Migranţi Înalt Calificaţi.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.