Autostrăzile din Marea Britanie, ţinta hoţilor. Pagubele se ridică la 7,3 milioane euro într-un an

Aproape 150 de cazuri de furturi au avut loc în ultimul an pe reţeaua de autostrăzi din West Midlands, Marea Britanie, potrivit Agenţiei de Autostrăzi din Marea Britanie, relatează BBC.

Spre comparaţie, cu un an în urmă au fost înregistrate doar şapte cazuri de furt în această regiune. Acestea reprezintă aproximativ trei sferturi din numărul furturilor de metal de pe autostrăzile din Anglia, în aceeaşi perioadă.

Valoarea pagubelor este estimată la aproximativ 5,9 milioane lire sterline, echivalentul a 7,3 milioane euro, conform datelor agenţiei.

Cablurile de alimentare a dispozitivelor electronice, camerele video şi telefoanele de pe marginea autostrăzilor au fost vizate cel mai des de hoţii de pe autostrăzi.

Un reprezentant al Agenţiei de Autostrăzi a declarat că un mare câştig pentru participanţii la trafic l-a reprezentat introducerea pe reţeaua de autostrăzi din Marea Britanie a indicatoarelor electronice care oferă informaţii în timp real despre zonele aglomerate care pot fi mai uşor evitate de şoferi.

El a adăugat că tocmai cablurile de alimentare ale acestor dispozitive sunt vizate cel mai des de hoţi. Oficiali ai Poliţiei Autostrăzilor din Marea Britanie au adăugat că preţul cuprului a crescut "masiv" în ultimii doi ani. Ei au recunoscut faptul că hoţii sunt foarte greu de prins. "Contează mult să te afli în locul potrivit şi la timpul potrivit", a povestit agentul de poliţie.

mai mult la :

Autostrăzile din Marea Britanie, ţinta hoţilor. Pagubele se ridică la 7 ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.