Banca Angliei a redus dobânda de politică monetară

Banca Angliei a redus dobânda de politică monetară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)Banca Angliei a redus, joi, dobânda de politică monetară cu 1,5 puncte procentuale, de la 4,5% la 3%, pentru a reduce impactul încetinirii bruşte a economiei. Majoritatea economiştilor au anticipat reducerea dobânzii cheie cu 0,5 puncte procentuale, deşi ulterior unii şi-au schimbat estimările din cauza publicării unei serii de date privind evoluţia nefavorabilă a economiei.

Zece din cei 61 de economişti au anticipat relaxarea ratei de politică monetară cu un punct procentual. Banca centrală a Marii Britanii nu a redus, de când a devenit o instituţie independentă, în anul 1997, dobânda de politică monetară cu mai mult de 0,5 puncte procentuale.

Banca Angliei a diminuat, în 1993, rata cheie cu un punct procentual, întrucât Marea Britanie încerca să iasă din recesiunea economică. Economia britanică a scăzut peste aşteptări, în trimestrul al treilea, cu 0,5%, acesta fiind primul declin din ultimii 16 ani. Rata anuală a avansului economic a fost de 0,3% în trimestrul al treilea, cel mai mic avans înregistrat după trimestrul al doilea din 1992… Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.