Bandele de români care fură de la bancomate, subiectul unui documentar în Marea Britanie (VIDEO)


Postul britanic de televiziune ITV a realizat un documentar despre modul în care acţionează bandele de hoţi de la bancomate. Potrivit autorilor, cei mai mulţi infractori sunt din România, iar fraudele provocate sunt uriaşe.

Autorităţile de la Londra se tem că victimele românilor ar putea fi şi turiştii care vor vizita capitala Marii Britanii în cursul Jocurilor Olimpice de vară, de anul acesta.

Postul britanic ITV precizează că grupările infracţionale care se ocupă cu fraude bancare pe teritoriul Regatului Unit câştigă zeci de milioane de euro din fraudarea bacomatelor. Deşi nu numai românii se ocupă de furturi de carduri, autorităţile britanice spun că ei reprezintă majoritatea infractorilor de acest gen, iar unele reţele au ramificaţii şi în ţara noastră.
 
Documentarul prezintă imagini în care o bandă de hoți care clonează carduri este filmată chiar în timp ce acționează. Ulterior, membrii bandei sunt arestaţi de poliţie.

Vezi AICI o introducere din documentar.

Infractorii folosesc un arsenal sofisticat de echipamente pentru a fura date de conturi bancare.

Potrivit ITV1, în primele trei luni ale anului 2012, au fost arestaţi 120 de falsificatori de carduri de origine română.

Autorităţile se tem pentru siguranţa cardurilor bancare ale turiştilor care vor veni cu ocazia Olimpiadei care se organizează la Londra.

sursa :

http://www.b1.ro/stiri/externe/bandele-de-romani-care-fura-de-la-bancomate-subiectul-unui-documentar-in-marea-britanie-video-25163.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.