Băsescu, la BBC: Emigrarea românilor în Marea Britanie, benefică pentru economia României

Emigrarea cetăţenilor români în Marea Britanie este benefică pentru România, deoarece menţine un nivel scăzut al şomajului din ţară, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu pentru postul BBC Radio 4, relatează cotidianul Daily Telegraph, în ediţia online.

SNN3108AA---_1881740a

Traian Băsescu a afirmat că exodul cetăţenilor români în Marea Britanie a îmbunătăţit economia ţării, în condiţiile în care muncitorii aflaţi în străinătate trimit bani acasă. „Faptul că o parte dintre cetăţenii români decid să-şi găsească un loc de muncă în afara ţării ne ajută foarte mult – menţinerea ratei şomajului la un nivel mulţumitor”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

El a adăugat că banii trimişi în ţară de muncitorii români au susţinut economia ţării. „Într-o perioadă de criză, remitenţele au menţinut practic echilibrată balanţa comercială a României”, potrivit şefului statului.

Preşedintele român a adăugat că imigranţii români nu depind de ajutoarele sociale şi sunt decişi să-şi construiască propriul drum, însă este puţin probabil să revină în România până când salariile nu ajung la nivelul celorlalte state din Europa. „De îndată ce condiţiile economice din România vor permite, îi vom chema înapoi. România are nevoie de aceşti oameni”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, în interviul pentru BBC Radio 4.

sursa :

Băsescu, la BBC: Emigrarea românilor în Marea Britanie, benefică pentru economia României

SNN0314AA---_1666172a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.