Bine le face, Iranul este un stat paria ! Marea Britanie inchide ambasada Iranului la Londra

In urma atacului asupra ambasadei sale de la Teheran, Marea Britanie a cerut inchiderea imediata a ambasadei Iranului la Londra, personalul diplomatic iranian fiind nevoit sa paraseasca tara in 48 de ore.

Ingrijorati, norvegienii si-au inchis si ei ambasada, fara insa a trece la evacuarea personalului diplomatic. Din masuri de precautie, scolile franceze, germane si engleze din Teheran, care se afla pe teritoriul rezidentei britanice, au fost inchise pana la noi ordine.

Ministrul Afacerilor Externe francez l-a chemat inapoi in tara pe ambasadorul Frantei in Iran, pentru a se consulta cu privire la masurile ce vor trebui luate, avand in vedere ”violarea flagranta si inacceptabila a Conventiei de la Viena asupra relatiilor diplomatice si gravitatea actelor de violenta savarsite ”. Alte tari precum Germania, Olanda sau Suedia si-au chemat si ele ambasadorii pentru a decide daca isi vor inchide ambasadele din Iran, asa cum a facut deja Italia.

Protestatarii manifestau impotriva sanctiunilor economice pe care Londra le-a luat contra Iranului, ca urmare a programului nuclear controversat al acestei tari. In jur de 200 de studenti au distrus sediul ambasadei britanice si au intrat in posesia anumitor documente confidentiale.

Londra a avertizat ca atacul va avea consecinte grave, numeroase capitale condamnand la randul lor evenimentul si amenintand cu noi sanctiuni impotriva Teheranului. Printre masuri se numara  inghetarea bunurilor Bancii Iranului si embaroul total asupra exporturilor de petrol iraniene.

Marea Britanie inchide ambasada Iranului la Londra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.