Campanie de reabilitare a românilor din Anglia

Ion Jinga, ambasadorul României în Marea Britanie, a demarat o campanie prin care intenţionează să reabiliteze imaginea comunităţii de români din oraşul britanic Slough.

Demersul se impune, consideră diplomatul, din cauza valului de infracţiuni comise de imigranţii români prezenţi în zonă, acte pe care acesta le califică drept incidente izolate, nereprezentative.

Ion Jinga a dorit să menţioneze că datele deţinute de către poliţia britanică, potrivit cărora reducerea furturilor cu 54 la sută după raidurile desfăşurate în comunitatea românească din Chalvey, o suburbie a oraşului Slough, sunt "supraestimate".

"Românii sunt departe de a fi consideraţi periculoşi. Datele poliţiei arată că doar unu la sută dintre infracţiuni sunt comise de imigranţi din estul şi centrul Europei, regiune formată din 12 ţări. Majoritatea sunt infracţiuni minore", a declarat ambasadorul.

Potrivit Mediafax, acesta a negat că romii, care vin în Marea Britanie din toată Europa de Est, reprezintă o problemă deosebită pentru autorităţile britanice….Campanie de reabilitare a românilor din Anglia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.