China ar putea paraliza Marea Britanie, printr-un atac cibernetic

China ar putea paraliza Marea Britanie, printr-un atac cibernetic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)China ar putea paraliza Marea Britanie, printr-un atac cibernetic realizat cu ajutorul anumitor componente ale reţelei companiei de telefonie BT, instalată de o firmă care are legături cu armata chineză, au avertizat serviciile de informaţii, citate de Daily Mail în ediţia electronică.

Potrivit serviciilor de informaţii, anumite componente ale sistemului, instalat de o firmă de telecomunicaţii care are legături cu armate chineză, ar putea fi folosite pentru a întrerupe furnizarea energiei electrice, alimentarea cu apă şi cu alimente.

Acestea ar putea fi întrebuinţate pentru a perturba sistemele financiare şi de transporturi, de asemenea să spioneze pe oricine foloseşte reţeaua, inclusiv MI5, MI6 (serviciile de informaţii), departamente din cadrul Guvernului şi armata.

Un document confidenţial trimis către Guvern de serviciile de informaţii avertizează că în vreme ce BT ia măsuri pentru reducerea riscului de atacuri din partea hackerilor şi organizaţiilor de crimă organizată, "măsurile de atenuare nu sunt eficiente împotriva atacurilor desfăşurate de China". Acest pericol este dezvăluit după … China ar putea paraliza Marea Britanie, printr-un atac cibernetic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.