Cum s-a întors Putin cu mâna goală de la Samarkand

0
343

În cetatea istorică din Uzbekistan, gazda, la sfârşitul săptămânii trecute, în inima Asiei Centrale, a summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai care reunea 15 şefi de stat, el a vrut să dovedească Vestului că Rusia nu este izolată în est. Între îmbrăţişări sincere şi zâmbete îngheţate, între geopolitică şi aspecte energetice, el şi-a înmulţit întâlnirile directe cu omologii săi „aliaţi” pentru a se poziţiona ca o contrapondere la influenţa occidentală.

Dar în momentul bilanţului, imaginile cu strângeri de mână calde şi aperitive informale în jurul meselor cu bucate uzbece au trecut pe planul secund. De fapt, Vladimir Putin s-a întors cu mâna goală pe frontul esenţial pentru el, Ucraina.

În vreme ce Moscova este din nou acuzată în Occident că închide ochii la bănuielile de crime comise de armata sa la Izium, după descoperirea a sute de cadavre îngropate în acest oraş recucerit de Kiev, şeful Kremlinului nu a obţinut la Samarkand niciun sprijin verbal din partea „prietenilor” săi, la aproape şapte luni de la începerea „operaţiunii sale speciale” potrivit denumirii oficiale.

mai mult la :

Cum s-a întors Putin cu mâna goală de la Samarkand / În oraşul uzbek, gazda unui summit cu 15 şefi de stat „prieteni”, preşedintele rus a vrut să dovedească Vestului că nu este izolat în est / În ciuda punerii în scenă, s-a găsit sub presiunea aliaţilor şi a partenerilor săi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.