Da, dar lei se demisoneaza imediat. Adrian Severin, iesi afara ! Marea Britanie: Scandal de corupţie în Camera Lorzilor

Lordul nord-irlandez John Laird a demisionat duminică din Partidul Unionist din Ulster după ce ‘The Sunday Times’ a dezvăluit că el, împreună cu alţi lorzi, ar fi acceptat să primească bani în schimbul susţinerii unor interese de afaceri în Camera Lorzilor, relatează EFE, care adaugă că toţi au negat că ar fi încălcat legea.

Duminică, ‘The Sunday Times’ a semnalat că trei lorzi britanici – unionistul Laird şi laburiştii Jack Cunningham şi Brian Mackenzie of Framwellgate – au acceptat să primească bani pentru a adresa întrebări, a face lobby şi a organiza evenimente în scopul unor contacte în Camera Lorzilor.

Preşedintele Partidul Unionist din Ulster, Mike Nesbitt, a confirmat retragerea lui Laird şi a semnalat că acest caz a fost trimis biroului comisarului pentru standarde parlamentare, care veghează ca membrii parlamentului să respecte codul de conduită, care îi împiedică să obţină câştiguri pentru activitatea lor parlamentară.

Jurnaliştii de la ‘The Sunday Times’ au intrat în legătură cu lorzii pretinzând că sunt reprezentanţi ai unei companii sud-coreene de energie solară şi le-au oferit bani pentru a interveni în favoarea lor, filmându-le, în acelaşi timp, reacţia.

Marea Britanie: Scandal de corupţie în Camera Lorzilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.