Danemarca, viitorul gardian european pentru sancțiunile asupra petrolului rusesc?

0
109

Noile măsuri europene de consolidare a sancțiunilor împotriva Rusiei, discutate vineri la Bruxelles, includ un mai bun control al prețului la care Rusia își exportă petrolul. Iar Danemarca ar putea juca un rol central în acest sens, având în vedere controlul pe care îl deține asupra strâmtorilor dintre Marea Baltică și Marea Nordului, transmite corespondentul France24.

Este ceva putred în domeniul sancțiunilor împotriva petrolului rusesc… Vineri, 17 noiembrie, Uniunea Europeană urmează a discutat despre cea mai bună modalitate de a limita veniturile Moscovei, în special cele provenite din comerțul ,,aurului negru”. Financial Times a relatat miercuri, 15 noiembrie, că se așteaptă ca Danemarca să joace un rol central în noul mecanism de sancțiuni.

Bruxelles ar dori să încredințeze ,,Danemarcei sarcina de a inspecta și, eventual, de a bloca navele de marfă care transportă petrol rusesc și care navighează în apele sale”, scrie cotidianul britanic, citând mai multe ,,persoane informate despre discuțiile” privind următorul plan european de sancțiuni.

https://www.rfi.ro/politica-economie-161697-danemarca-viitor-gardian-european-sanctiuni-petrol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.