AcasăMarea BritanieDeputatul britanic asasinat David Amess – un adevărat “ales al poporului”

Deputatul britanic asasinat David Amess – un adevărat “ales al poporului”

-

Moartea deputatului britanic David Amess, înjunghiat de un bărbat de 25 de ani, a șocat nu doar clasa politică, ci și întreaga națiune. Uciderea lui a ridicat din nou problema securității oamenilor politici din Marea Britanie.

Sir David, cum era cunoscut de la înnobilarea sa în 2015 pentru servicii aduse politicii, a murit la datorie, așa cum a fost în ultimii 38 de ani de când era deputat: în timpul audiențelor pentru cetățeni în circumscripția sa Southend West, din comitatul Esse, pe coasta de sud-est a Angliei.

Într-o epocă în care cinismul și neîncrederea față de politicieni au atins cote record, Sir David era unanim apreciat și respectat: de oamenii din propriul Partid Conservator, de cei din opoziție și de electoratul din circumscripția sa, în slujba cărora se pusese indiferent dacă erau sau nu votanții săi.

Iar dovada atașamentului său aproape exclusiv față de locuitorii circumscripțiilor reprezentate, Basildon între 1983 și 1997 și Southend West între 1997 și 2021 este faptul că în toți acești 38 de ani, 25 dintre la putere și 13 în opoziție, Sir David nu a ocupat NICIODATĂ un post de ministru în guvernul zilei sau în guvernul din umbră al opoziției, funcții care oferă influență și un spor de indemnizație.

Sir David este printre puținii deputați care nu au ocupa

 

Deputatul britanic asasinat David Amess – un adevărat “ales al poporului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

engine::ShowContactForm()

Descoperă mai multe la Marea Britanie ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura