Dezbatere reaprinsă în Marea Britanie: de ce nu poartă poliţiştii arme în misiune

0
1172

Moartea a două poliţiste din Manchester, împuşcate mortal aseară de un criminal în serie, a readus în dezbatere tradiţia agenţilor britanici de a nu purta arme când sunt în misiune. Acest obicei îi distinge pe britanici de omologii lor din alte ţări. Pentru majoritatea locuitorilor Regatului Unit, cu excepţia irlandezilor, faptul că poliţiştii nu poartă arme nu este ieşit din comun. Asta până când evenimente tragice, precum moartea celor două poliţiste, sunt aduse în atenţia publicului.

În afară de Marea Britanie, doar în câteva state, precum Irlanda, Noua Zeelandă sau Norvegia, oamenilor legii le este interzis să aibă pistoale asupra lor, ci doar în maşină.

Şeful poliţiei din Manachester susţine că “din experienţa celorlalte ţări, faptul că există ofiţeri înarmaţi nu garantează, din păcate, faptul că ei nu vor fi împuşcaţi".

Un poliţist din sudul Angliei spune că nu e de părere că o armă poate să ajute în orice situaţie. Comunicarea este cel mai bun instrument şi, să fiu sincer, cred că poliţistul s-ar simţi prea încrezător dacă ar fi înarmat".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.