Dificultatile studentilor romani si bulgari in Marea Britanie, dupa suspendarea imprumuturilor


Studentii romani si bulgari se confrunta cu situatii complexe in Marea Britanie, dupa suspendarea imprumuturilor lor de catre Londra, o masura pe care o considera "discriminatorie", relateaza Mediafax, citand un reportaj AFP.

Stanimira a lipsit de la cursuri pentru ca a ramas fara bani, Miglena a fost nevoita sa aleaga intre a manca sau a merge la facultate.

"Sunt cu adevarat furioasa, studiile mele depind intr-adevar de acesti bani", marturiseste pentru AFP Stanimira Karaivanska, in varsta de 19 ani, dintre care sapte ani i-a petrecut in Marea Britanie.

Din ianuarie, aceasta studenta bulgara la universitatea Kingston din Londra nu mai primeste o parte din imprumutul care ii asigura aproximativ 500 de lire sterline pe luna pentru chirie, transport si mancare. "Am ratat cursuri pentru ca nu pot plati trenul si autobuzul pentru a merge la facultate", respectiv 24 de euro dus-intors, afirma ea.

Stanimira suporta, ca si alti studenti, o decizie a Guvernului britanic care s-a angajat intr-o retorica antiimigratie in apropierea alegerilor europene. In noiembrie, acesta a anuntat suspendarea imprumuturilor pentru cheltuieli de intretinere pentru cei 7.400 de studenti romani si bulgari. Motivul este "cresterea semnificativa" a numarului de tineri din aceste doua tari.

mai mult la :

Reportaj AFP: Dificultatile studentilor romani si bulgari in

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.