Fotografia rasismului în Marea Britanie. Cu cât a crescut nivelul de xenofobie în Regatul Unit

Procentul oamenilor din Marea Britanie care admit că au prejudecăţi rasiste a crescut din 2001, odată cu intensificarea ostilităţilor faţă de imigranţi şi musulmani, arată un sondaj realizat de British Social Attitudes (BSA). În schimb, britanicii sunt mult mai toleranţi cu minorităţile sexuale.

eye[hits]

Anunţ îngrijorător din partea sociologilor britanici: rasismul a crescut simţitor în Regat în secolul 21. Descoperirea face parte dintr-un sondaj al British Social Attitudines şi vine vine la scurt timp după ce un partid eurofob, anti-imigraţie şi, pe alocuri, rasist, UK Independence Party (UKIP), a câştigat alegerile europarlamentare din Marea Britanie, transmite The Guardian. Liderul formaţiunii, Nigel Farage, a fost acuzat de mai multe ori de rasism, însă soţia lui a negat acest lucru. „Îl afectează atacurile personale, dar pe mine nu mă deranjează, deorece ştiu că nu este rasist”, a declarat Kirsten, soţia lui Farage.

Procentul celor care au susţinut că au fost afectaţi într-o oarecare măsură de rasism a crescut rapid imediat după atentatele de la 11 septembrie 2001, în urma cărora Turnurile Gemene din New York s-au prăbuşit şi mii de persoane au murit. Pe urmă, au venit atacurile teroriste din Londra şi Madrid. În 2011, în plină criză financiară, procentul a crescut din nou accelerat, ajungând la 38%. A urmat o scădere, la 26%, în 2012, datorită impactului pozitiv al Jocurilor Olimpice de la Londra, iar acum rasismul se află din nou în creştere rapidă.

Fotografia rasismului în Marea Britanie. Cu cât a crescut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.