Guvernul de la Londra se teme de un atentat nuclear sau chimic

Atacurile Al Qaida au inceput sa scada in ultima vreme, dar exista totusi riscuri foarte mari ca alte grupuri extremiste afiliate acestei organizatii sa atace Marea Britanie, avertizeaza Guvernul de la Londra.

Ministrul de Interne Jacqui Smith a prezentat un raport in care arata si strategia contraterorista, informeaza International Herald Tribune.

Acesta este primul document public in care se analizeaza detaliat cauzele amenintarii teroriste si directiile probabil pe viitor.

Ministrul a precizat ca un atac terorist asupra Marii Britanii cu arme nucleare sau chimice este acum "mai realist", ca urmare a furtului de materiale ce pot fi folosite in fabricarea unor asemenea bombe.

Jacqui Smith a avertizat ca amenintarea pentru Londra vine in special din patru surse: conducerea Al Qaida, grupuri teroriste afiliate Qaida, retele teroriste autonome si indivizi singuratici motivati de ideologie gen al Qaida, dar si grupuri similare al Qaida.

"Qaida este foarte probabil sa se fragmenteze sub presiunea internationala si ar putea sa nu mai supravietuiasca in forma sa actuala", se arata in raport.

Insa, mai precizeaza documentul, Al Qaida va mai avea capacitatea sa organizeze atentate si va fi ajutata de alte structuri teroriste…. ziare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.