Harry Potter – cea mai recitita carte in Marea britanie

Cel putin una din cartile seriei ‘Harry Potter’, de J. K. Rowling a fost recitita de aproape 80% din persoanele participante la un sondaj efectuat de un lant de cafenele din Marea Britanie. Acelasi sondaj arata ca in topul celor mai recitite zece carti au fost incluse, in ordine, trilogia "Stapanul inelelor", de J. R. R.

Tolkien, pe locul al doilea, "Mandrie si prejudecata", de Jane Austen, "Hobbitul", de J. R. R. Tolkien, "Jane Eyre", de Charlotte Bronte, "1984", de George Orwell, "Codul lui Da Vinci", de Dan Brown, "Sifonierul, leul si vrajitoarea", de C. S. Lewis, "La rascrusce de vanturi", de Emily Bronte, si "Catch-22", de Joseph Heller.

Persoanele intervievate spun ca recitesc anumite carti pentru ca prezinta povesti fantastice, care nu obosesc si ca la fiecare noua lectura descopera elemente inedite, dar si lucruri familiare si ca se simt bine pentru ca se pot baza pe personaje.

Sondajul la care au participat 2000 de cititori arata ca 77% dintre acestia recitesc anumite carti, in timp ce 17% au declarat ca au recitit cartile preferate de mai mult de cinci ori…

articol complet la : Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.