Inaugurarea Parohiei Ortodoxe Romane din Glasgow: intre cimpoaie, invitati de marca si datorii

Comunitatea romana din Scotia a inaugurat duminica Parohia Ortodoxa Romana din Glasgow, biserica Intimpinarea Domnului. Episcopii scotieni au intampinat evenimentul cu o ceremonie de cimpoaie.

Ceremonia a fost urmata de doua concerte, sustinute de Corul bizantin Nectarie Protopsaltul din Bucuresti si Corul de copii Theotokos din Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat de catre Biserica Ortodoxa Romana, Mitropolia Bisericii Ortodoxe Romane pentru Europa Meridionala si Centrala, Mitropolia Bisericii Ortodoxe Romane a Europei de Nord, Centrul Cultural Roman, Societatea Romanca, Institutul Cultural Roman si Ambasada Romaniei in Marea Britanie.

La eveniment au participat circa 600 de persoane, printre care reprezentantii bisericilor mentionate, consulul onorific al Romaniei la Aberdeen, reprezentanti ai Episcopiei Bisericii Scotiene, ai Episcopiei din Glasgow, ministrul scotian al Culturii – Lara Fabiani, diplomati si reprezentanti ai organizatilor culturale romane, parlamentari scotieni, membri ai comunitatii romanesti si presa locala…. hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.