Londra, capitala protestelor pro-palestiniene. Mii de manifestanţi, la ambasada israeliană

De o săptămână, Londra este capitala protestelor pro-palestiniene. Sâmbătă noapte, noi violenţe au izbucnit pe străzile din centrul capitalei britanice, după ce mai multe mii de manifestanţi islamişti au luat cu asalt ambasada israeliană, pentru a treia oară în doar o săptămînă. Mai multe persoane au fost rănite iar poliţiştii au reţinut mai mulţi suspecţi, la capătul unei zile de proteste care au început, paşnic, pe malul Tamisei.

Peste 10 mii de persoane au pornit în marş la ora locală 13, adică 15, ora României, de pe Victoria Embankment, de pe malul Tamisei, către Palatul Parlamentului din capitala Marii Britanii. Protestatarilor, în majoritate arabi sau musulmani, li s-au alăturat personalităţi ale vieţii politice şi culturale din Marea Britanie. Printre ei, fostul primar al Londrei, Ken Livingstone sau celebra cîntăreaţă Annie Lennox.

Cu gînduri paşnice, protestatarii au plecat în marş către Parlament, apoi către reşedinţa premierului britanic. Acolo, primele incidente mai degrabă amuzante au apărut. Pentru cîţiva tineri, Downing 10 a devenit poligon de tir cu pantofii şi arenă de făcut întreceri cu poliţia….…Londra, capitala protestelor pro-palestiniene. Mii de manifestanţi, la ambasada israeliană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.