Londra, din nou pe primul loc in lista preferintelor turistilor

Cand vine vorba de capitale scumpe ale lumii, Londra iti vine automat in minte alaturi de Tokyo, Stockholm ori Moscova.
Situatia da insa semne de schimbare, de cand dolarul a mai castigat teren in fata lirei sterline sau a monedei europene.

Asa, preturile au devenit mai accesibile. Iar turistii, dupa ce in ultimii doi ani au dat bir cu fugitii, vin din nou in numar mare in capitala britanica. Mai cu seama australienii si americanii. In acelasi timp, se constata si unele modificari neasteptate in comportamentul lor.

Fie ca vin pentru faimoasele teatre din West End, la vanatoare de celebritati ori pentru a pandi familia regala, strainii se dau in vant dupa Londra. Vin pentru distractie, afaceri ori pentru cumparaturi.

E drept ca anul trecut a scazut net numarul turistilor comparativ cu 2006, iar tendinta parea sa se adanceasca in 2008. Dar asta a fost valabil pina la caderea burselor, la inceputul lui octombrie, si inainte ca dolarul american sa castige din nou in valoare fata de lira sterlina si euro.

Daca hotelierii nu se plang de numarul rezervarilor, totusi, cel mai frapant fenomen este sesizat in privinta ultimelor zile din sejur. Asa se face ca tot mai multi vizitatori petrec majoritatea noptilor in hoteluri modeste si apoi, cu una sau doua nopti inainte de sfarsitul vacantei, se muta in hoteluri de cinci stele.

De departe, americanii sunt cei mai atrasi de Londra. Cheltuiesc anual aici cam trei miliarde de dolari, mai mult decat francezii, germanii, italienii si spaniolii la un loc. O data in plus, un dolar mai puternic se dovedeste un motor capabil sa tina economia in miscare….StirilePROTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.