Marea Britanie AR PUTEA PĂRĂSI UE

Daily Mail scrie că şansele ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană "au crescut dramatic" în ultima perioadă, chiar şi unul dintre aliaţii premierului David Cameron declarând, sâmbătă seara, că e timpul ca ţara să spună răspicat: "Suntem gata să ieşim".

Michael Gove, secretar de stat în Educaţie, a spus că, dacă s-ar organiza un referendum în acest moment privind ieşirea Marii Britanii din UE, el ar vota "da". "Daţi-ne înapoi suveranitatea sau ieşim", a declarat Gove.

Secretarul a precizat că Marea Britanie ar prospera pe cont propriu, la fel ca alte ţări europene care nu sunt în UE, cum ar fi Elveţia ori Norvegia.

Daily Mail scrie că Gove, "unul dintre cei mai apropiaţi confidenţi ai lui Cameron", a discutat cu premierul un plan detaliat cu privire la ieşirea din UE, iar Cameron ar urma să anunţe formal acest lucru în cursul acestei luni.

"Nenumăraţi premieri britanici au declarat că vor să recapete puterea în ceea ce priveşte deciziile din justiţie, piaţa muncii, sănătate, siguranţă, pescuit sau alte domenii în care deciziile sunt luate acum de UE", a anunţat o sursă din anturajul cabinetului britanic, pentru Daily Mail.

"Cove crede că e timpul să o spunem răspicat, cu cuvinte simple: nu mai tolerăm birocraţia din UE. Trebuie să le spunem că, dacă nu ne dau înapoi puterea, vom pleca. Nu avem de ce să ne fie frică, suntem o ţară cu relaţii comerciale importante, iar acest lucru ne dă o putere mare în Uniunea Europeană, fie că rămânem, fie că o părăsim", a declarat sursa menţionată.

Marea Britanie AR PUTEA PĂRĂSI UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.