Marea Britanie, campioana legilor stupide

click pentru video ProTV :

În Marea Britanie o lege interzice plăcintele cu carne, consumate de Crăciun. Actul normativ a fost promulgat tocmai în Evul Mediu, când au mai intrat în vigoare alte câteva legi stupide. Teoretic, ele se aplică şi acum.

De departe, cea mai stupidă lege este cea care îţi interzice, nici mai mult nici mai puţin, decât să mori în clădirea Parlamentului. Aşa au votat englezii, chemaţi să-şi dea cu părerea, într-un sondaj despre actele normative pe care s-a aşezat praful.

Acesta nu este singurul act normativ care stârneşte zâmbete. Un altul al fi cel care interzice oricui să intre în Camera Lorzilor sau în Camera Comunelor, dacă poartă armură. Legea era menită să prevină loviturile de stat. Cum vreme de patru secole nu s-a întâmplat nimic de acest gen, toată lumea a uitat de ea, însă legea e şi acum în vigoare, pentru că n-a fost abrogată.

În topul celor mai absurde legi, urmează cea care cataloghează drept trădare lipirea unui timbru cu efigia Reginei, cu capul în jos.

Un alt act normativ interzice uciderea unui scoţian între zidurile oraşului York, cu excepţia cazului în care victima avea asupra sa un arc şi săgeţi. Dacă în zilele noastre nimeni nu se mai gândeşte să omoare scoţieni, în schimb, toată lumea din regat, inclusiv suverana încalcă cu graţie altă lege. Şi anume cea care interzice consumul de plăcinte cu carne în perioada Crăciunului. Actul vine din timpul lui Oliver Cromwell, când puritanii au cerut curmarea lacomiei.

sursa : ProTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.