Marea Britanie devine prima tara unde digitalul atrage jumatate din cheltuielile totale de publicitate

Marea Britanie va deveni, anul acesta, prima tara din lume unde jumatate din totalul cheltuielilor de publicitate se indrepta spre medii digitale, potrivit unor evaluari eMarketer, citate vineri de The Guardian.

8070261694_22754dc62f_o-620x372

eMarketer estimeaza ca intreaga piata britanica de publicitate – TV, presa scrisa, panotaj, radio, online si mobil – se va ridica in 2015 la 16,2 miliarde de lire sterline. Aceeasi sursa estimeaza ca publicitatea in medii digitale va creste cu 12%, urmand sa atinga 8,1 miliarde de lire sterline.

Explozia cheltuielilor pentru reclama in aceste medii se datoreaza cresterii rapide in popularitate in cazul smartphone-urilor si tabletelor. Cheltuielile pentru publicitate pe platforme mobile se estimeaza ca vor creste anul acesta cu 45%, urmand sa atinga 3,3 miliarde de lire sterline.

The Guardian il citeaza pe Bill Fisher, analist eMarketer, potrivit caruia „faptul ca digitalul atinge pragul de 50% in Marea Britanie este un moment important pentru industria de publicitate. Piata de profil britanica se remarca prin adoptarea agresiva a publicitatii online si a publicitatii pe platforme mobile”. O explicatie oferita de Fisher tine de pozitia BBC pe segmentele TV si radio: „pentru ca atat de multe programe TV si radio ruleaza fara publicitate in Marea Britanie, cheltuielile de publicitate prin canale digitale au fost mereu ridicate”.

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-19760154-marea-britanie-devine-prima-tara-unde-digitalul-atrage-jumatate-din-cheltuielile-totale-publicitate-estimari-emarketer.htm?cfnl=&newsalert

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.