Marea Britanie, imperiul bolnav – Der Spiegel


Revista germana Der Spiegel a publicat vineri un articol numit "Marea Britanie, imperiul bolnav", in care este criticata atitudinea guvernului englez in fata crizei economice.

Jurnalistii nemti nu sunt de acord cu declaratiile facute de conducerea Marii Britanii, care a afirmat ca recesiunea cu care se confrunta aceasta tara este determinata, in cea mai mare parte, de criza din zona euro, care a afectat puternic statul englez, scrie The Guardian.

Editorii revistei Der Spiegel mentioneaza ca Marea Britanie a "uitat" sa ia in considerare, atunci cand au facut aceasta declaratie, factori precum rata crescuta a somajului in randul tinerilor, care a atins un maxim istoric sau o probabilitate mare de crestere economica slaba in 2012.

"Situatia de pe insula britanica este mai dramatica deca in alte tari europene. In fiecare zi se publica vesti proaste pentru aceasta tara", se arata in articol. Printre aceste vesti se numara inflatia crescuta, pierderea increderii consumatorilor si slabirea economiei. De asemenea, in mare risc se afla si credibilitatea politica a premierului David Cameron, care se confrunta cu numeroase probleme.

In finalul articolului, nemtii pun o intrebare retorica: Avand in vedere toate acestea, Marea Britanie mai este un imperiu?

Marea Britanie, imperiul bolnav – Der Spiegel

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.