Marea Britanie : Libertatea de expresie se oprește la ușa ambasadei. Mihalache: „Sunt unii (jurnaliști – n. red) care la întâlnirile cu mine nu vor mai fi invitați”

Întâlnire a comunității, pe 14 iulie, la Institutul Cultural Român din Londra. Proaspăt numită în funcția de ministru pentru Românii din Diaspora, Maria Ligor, a a avut discuții cu câțiva dintre românii din Londra.

Alături de noul ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, Ligor a răspuns și unor întrebări din public.

Unul dintre răspunsuri ne-a atras atenția în mod deosebit, deoarece arată cam cât cântărește libertatea de expresie în ochii ministrului Ligor și ai ambasadorului Mihalache.

Întrebarea a fost adresată de Oana Crăciun, reprezentanta unei publicații de limba română din Londra: „Ambasada are obligația să invite și presa de scandal, adică de cancan?”

danmihalache-465x390

Noi credem că răspunsul celor două persoane publice care reprezintă un guvern al unui stat democratic ar fi trebuit să fie acesta: „Ambasada și oricare altă instituție a statului român are obligația să invite toată presa, indiferent de modul în care tratează un subiect și indiferent de subiectele pe care le abordează”.

Nu asta crede și ministrul DPRRP, fost ambasador al României în Canada și ambasadorul Dan Mihalache, fost șef al administrației prezidențiale.

Maria Ligor: „Ambasada nu are nicio obligație”. Dan Mihalache: „Poate să nu invite presa deloc. După experiențele noastre, pot să spun că sunt unii care cel puțin la întâlnirile cu mine nu vor fi invitați”.

mai mult la :   ziarulromanesc.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.