Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de 4 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici și pe importatorii români să își intensifice schimburile comerciale.

0
1787

Pentru prima dată, aceste fonduri vor fi acordate în lei, a anunțat un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București, care îl citează pe ministrul secretar de stat britanic pentru Comerț Greg Hands.

Ministrul se află la București și a anunțat noi forme de susținere a comerțului cu România.

Potrivit sursei citate, Greg Hands a anunțat vineri că guvernul britanic dublează suportul financiar oferit României pentru a oferi un impuls legăturilor comerciale bilaterale.

„UK Export Finance, agenția guvernamentală britanică pentru export, va crește suma oferită drept suport la 4 miliarde de lire sterline, pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici și pe importatorii români să își intensifice schimburile comerciale. Suportul financiar este oferit în lei, iar oamenii de afaceri români pot accesa aceste fonduri atunci când aleg să lucreze cu furnizori britanici”, a precizat comunicatul.

Anunțul vine după ce Greg Hands s-a întâlnit la București cu oficiali guvernamentali români și cu reprezentanți ai primăriei, precum și cu oameni de afaceri români și britanici. Ministrul britanic și ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer Ilan Laufer au participat la un eveniment organizat de British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) la care au fost prezenți peste 80 de oameni de afaceri.

Ministrul secretar de stat britanic s-a întâlnit ulterior cu secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, și cu managerul municipiului București, Sorin Chiriță.

Greg Hands, care a primit recent în portofoliu și responsabilități legate de Londra, a discutat cu Sorin Chiriță despre felul în care britanicii folosesc noi tehnologii precum „big data”, mașini autonome și noi infrastructuri de transport. Toate acestea au rolul de a îmbunătăți viața locuitorilor din orașele aflate în creștere, precum Londra. Ministrul a discutat despre cum ar putea să folosească Bucureștiul această expertiză, în contextul restaurării Centrului Vechi și a altor proiecte de dezvoltare urbană.

https://www.antena3.ro/externe/vesti-bune-pentru-romani-ambasada-marii-britanii-la-bucuresti-guvernul-britanic-dubleaza-suportul-433427.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.