Marea Britanie si Irlanda impun restrictii bulgarilor si romanilor

Marea Britanie si Irlanda vor restrictiona fluxul de imigranti din Bulgaria si Romania dupa ce Bucurestiul si Sofia vor adera la Uniunea Europeana, in ianuarie, o schimbare fata de politica usilor deschise adoptata la extinderea UE din 2004
Marea Britanie si Irlanda impun restrictii bulgarilor si romanilor Masurile de control anuntate de ambele tari marti, reprezinta o replica la ingrijorarea crescanda din cadrul Uniunii in legatura cu afluxul de muncitori imigranti care ii priveaza pe localnici de locuri de munca si aglomereaza serviciile publice dupa extinderea UE din 2004.

Masuri similare vor fi aplicate, se pare, de multe state membre UE, desi Slovacia a anuntat ca va adopta politica usilor deschise, saptamana trecuta. Restrictiile impuse de Londra vor fi reexaminate annual, potrivit NewsIn. Acestea au ca scop limitarea numarului de muncitori necalificati sositi din cele doua state. "Marea Britanie va mentine masurile de control in legatura cu accesul Romaniei si Bulgariei pe piata muncii pe perioada de tranzitie", a declarat ministrul de interne, John Reid.

Aceste masuri intervin dupa ce Londra a subestimat cu mult numarul muncitorilor est-europeni ce au venit in Marea Britanie dupa extinderea catre est a UE, iar guvernul condus de Tony Blair se afla sub presiunea publica in urma cresterii imigratiei….
articol complet la  : Wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.