Marea Britanie spera sa creasca exporturile in Romania cu 60% pana in 2017


Guvernul britanic spera ca in urmatorii patru ani exporturile catre Romania sa creasca cu circa 60% prin infiintarea unui centru de afaceri care va oferi companiilor insulare acces si expunere mai bune pe piata romaneasca. Centrul de afaceri romano-britanic a fost infiintat de Ambasada Marii Britanii si Camera de Comert Britanico-Romana. In cadrul proiectului, Ambasada britanica va acorda Camerei de Comert bilaterale un grant in valoare de circa 200.000 de euro, potrivit Mediafax.

"Acesta este un pas inainte in sprijinul pe care il acordam relatiilor economice dintre Romania si Marea Britanie. Acesta este parte a unui proiect care cuprinde 20 de piete prioritare in intreaga lume. Acordam sprijin companiilor britanice in piete ca Mexic, Rusia, India, Brazilia, iar din Europa am selectat doua tari prioritare, pentru a sprijini relatiile comerciale, respectiv Polonia si Romania. Speram sa vedem o crestere puternica atat a investitiilor britanice in Romania cat si a relatiilor bilaterale dintre cele doua tari", a declarat ambasadorul Marii Britanii in Romania, Martin Harris.

El a adaugat ca prin aceasta masura se urmareste de asemenea, facilitarea accesului companiilor britanice care vor sa investeasca sau sa aiba relatii comerciale in Romania.

"Scopul este de a infiinta un centru de afaceri romano britanic finantat printr-un grant de la Guvernul Marii Britanii acordat Camerei de Comert Britanico-Romana, iar prin acesta speram ca pana in 2017 sa vedem o crestere de 60% a exporturilor britanice in Romania", a adaugat Harris.

Prezent la semnarea actului de infiintare a centrului de afaceri, Edward Davey, ministrul britanic pentru Energie si Schimbari Climatice, a aratat ca Romania are un potential imens in domeniul energetic, care ar putea atrage investitii si expertiza din Marea Britanie.

Marea Britanie spera sa creasca exporturile in Romania cu 60% pana in 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.