Masuri draconice contra imigrantilor în Marea Britanie

Unui cetăţean din afara UE îi va fi tot mai greu să ajungă în Marea Britanie, pentru că Guvernul de la Londra va propune, în această săptămână, o serie de măsuri care să înăsprească condiţiile de acordare a vizelor.

Potrivit presei britanice, ministrul Imigraţiei, Liam Byrne, a descris planurile sale drept "cea mai mare reformă a sistemului de imigraţie din istorie", dorind ca, pe perioada mandatului său, să fie dramatic redus numărul de imigranţi ilegali.

Astfel, scrie ziarul Gândul, Byrne vrea să impună "vizelor sponsorizate de familie" (celor acordate pe baza invitaţiei primite de la un cetăţean britanic) condiţii draconice, încât să scadă numărul persoanelor invitate în Marea Britanie de britanici care nu dispun de resurse să-şi întreţină invitaţii.

O atare invitaţie nu va mai fi aprobată decât dacă "sponsorul" depune o garanţie de 1.000 lire sterline (circa 1.400 euro). "Cauţiunea" va fi virată automat la bugetul statului, în caz că cel invitat de un membru de familie nu părăseşte teritoriul britanic în intervalul prevăzut în viză…. ProTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.