Medic britanic despre tragedia Colectiv: Si noi am fi avut nevoie de ajutor!

„Daca asa ceva s-ar intampla in orasul meu, si eu as avea nevoie de ajutor. Ar fi imposibil pentru mine si ceilalti chirurgi de arsi din orasul meu sa ii administram singuri pe acesti pacienti. Nu disponibilitatea facilitatilor este cea care poate ajuta in sensul supravietuirii. Multi pacienti mor de pe urma arsurilor, din cauza gravitatii ranilor. Iar calitatea ingrijirii poate sa nu schimbe acest lucru”, a afirmat Sarah Pape (foto), medic britanic specialist in chirurgie plastica si arsuri, intr-o conferinta la ambasada Marii Britanii. Medicul a venit la Bucuresti cu un aparat de scanare, „care ajuta doctorii sa decida daca este nevoie sau nu de interventie chirurgicala”.

Sosita in Romania marti seara, Sarah Pape a sustinut o conferinta la ambasada Marii Britanii, alaturi de ambasadorul Paul Brummell si de ministrul demisionar Nicolae Banicioiu.

125070_1

„Experienta mea inseamna zilele de miercuri si joi, cand am vizitat doua spitale de arsi. Am venit la invitatia unei companii britanice, nu sunt aici in numele guvernului britanic, ci in cel al unei companii ce produce un aparat de scanare, foarte folositor in evaluarea pielii arse, care ajuta doctorii sa decida daca este nevoie sau nu de interventie chirurgicala. Eu am experienta de 20 de ani in folosirea acestui echipament. In Marea Britanie, aceasta este o evaluare standard „, a declarat chirurgiul britanic, venit din Newcastle upon Tyne, citata de hotnews.ro.

http://www.puterea.ro/social/medic-britanic-despre-tragedia-colectiv-si-noi-am-fi-avut-nevoie-de-ajutor-125070.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.