Medicii generalisti britanici au salarii anuale intre 100.000 si 250.000 lire sterline

Medicii generalisti britanici sunt mult mai multumiti de salariile lor decat oricare alt coleg al lor din Uniunea Europeana, in conditiile in care, pentru prima data, salariul lor mediu anual depaseste baremul de 100.000 de lire sterline, scrie in editia sa de joi cotidianul The Daily Mail, referindu-se la un sondaj pe aceasta tema efectuat de revista franceza de specialitate Le Generaliste. Potrivit publicatiei, unii medici generalisti din regat castiga anual chiar 250.000 de lire sterline.

Totodata, contractul lor de lucru din 2004 prevede ca pacientii ies de sub responsabilitatea medicilor generalisti seara si in weekend. Un sondaj aparut in revista franceza pentru medici intitulata Le Generaliste arata ca – si aceasta nu suprinde – majoritatea medicilor britanici de familie sunt foarte multumiti in legatura cu salariile. Dar, este uimitor faptul ca multi dintre ei inca nu sunt multumiti de salarii.

La sondajul pentru revista franceza au participat in total 399 de medici generalisti din Marea Britanie, Franta, Italia, Germania si Spania. Circa 57 % dintre medicii generalisti britanici sunt multumiti de salariul lor actual, comparativ cu 44 % in Franta, 29 % in Italia, 18 % in Spania si 12 % in Germania. Dar, 87 % dintre medicii generalisti din regat spun ca sunt preocupati in legatura cu viitorul medicinii generale, ei situandu-se pe locul al doilea in aceasta chestiune dupa spanioli (90 %) si inaintea germanilor (84 %), a italienilor (83 %) si a francezilor (79 %).

sursa : RomaniaLibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.