Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a venit in Romania: „Vor avea loc mai multe exercitii militare bilaterale

Marea Britanie va trimite 350 de militari si o nava de razboi in Romania, pentru a participa la exercitii comune cu trupele noastre, in contextul ultimelor provocari din partea Rusiei.

intalnire-iohannis-fallon-exercitiile-militare-romano-britanice-vor-deveni-o-practica-regulata-300364

Anuntul a fost facut de ministrul britanic al Apararii, care s-a intalnit, luni, la Bucuresti, cu presedintele Iohannis si premierul Ponta.

„Rusia este pregatita sa intimideze tarile unde Vestul arata slabiciuni”, a declarat Michael Fallon, care a precizat ca rusilor trebuie sa li se aminteasca faptul ca scutul antiracheta nu este menit sa atace pe cineva, ci are un rol de aparare.

350 de militari britanici se vor antrena alaturi de soldatii romani, in aprile, in poligonul Smardan. Iar in toamna, un distrugator britanic de ultima generatie, prevazut cu sistemul de rachete Viper, capabil sa distruga tinte la peste 100 de kilometri distanta, va acosta in portul Constanta, tot pentru exercitii comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.