O doctorita romanca, suspendata in Marea Britanie dupa ce i-a numit urangutani pe colegii asiatici

Consiliul Medical General (GMC) din Marea Britanie, scrie editia electronica a cotidianului DailyMail. Dr. Silvia Baciu sustine insa ca a facut comentariile dupa ce a fost insultata si supusa la tratamente negative din cauza ca este "o europeana alba".

NHS Trust, institutia pentru care  lucra Baciu, a acuzat-o insa de rasism iar GMC a criticat-o pentru "atitudinea rasista inacceptabila".

Baciu, care are 43 de ani, a lucrat in departementul de anestezie al spitalului Basildon, Essex in perioada iunie 2004-noiembrie 2005.

Dupa ce a parasit sectia, ea a solicitat o intalnire cu conducerea NHS Trust pentru a le prezenta dovezi ale discriminarilor la care a fost supusa de colegii sai.

In documentul de 12 pagini pe care l-a prezentat, Baciu ar fi scris urmatoarele: "Nu este vina mea ca in mintile colegilor asiatici, nu exista nicio diferenta intre o femeie alba si un magar. Nu este vina mea ca am fost nascuta in Europa si nu in Asia de Sud-Est, precum alti doctori. Nu este vina mea ca sunt alba".

"Barbatii asiatici inteligenti din acest departament nu se pot situa deasupra legii", ar fi scris Baciu in document, potrivit publicatiei britanice. In plus, doctorita originara din Romania a afirmat ca se teme ca stiinta europeana "va disparea" din cauza ca sunt atat de multi doctori din Asia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.